Om oss

The Westmatic Story

Arvika entreprenörer Jan Sundell startade Westmatic 1974. Jan är en entreprenör ut i fingerspetsarna och han har en fantastisk förmåga att se problem som stora möjligheter.

Jan med sitt miljö och teknikintresserade började reparera lastbilstvättar runtom i Sverige.
Han arbetade snabbt  upp ett starkt förtroende hos Scania så de önskade sig en Svensktillverkad lastbilstvätt med alla dess fördelar. Succén var ett faktum och den fantastiska resan om Westmatic tog fart. Jans driv och engagemang har tagit Westmatic rakt ut i vida världen och ni kan se hans tvättar i världens alla hörn.

Westmatic idag

Westmatic jobbar idag med fyra produktområden, Tåg, Buss, lastbilstvättar samt vattenrening. Vi lockar till oss människor som gillar nytänkt och utmaningar och detta för att vi kan erbjuda dig som kund det senaste inom våra produktområden. Vi har över 40 års erfarenhet av tunga fordonstvättar och med fokus på miljö, utveckling, digitalisering och hållbarhet har vi skapat tvättanläggningar i världsklass.¨

Vår fokus är att ge kunden resultat och inte en upplevelse, det är rent, enkelt, smidigt och ekonomiskt att jobba med våra tvättar.

Westmatic mission

Westmatic skall väljas med stolthet av både kunder och medarbetare, vi skapar en miljö som inger förtroende!

Första sidan

Ett miljöföretag i framkant, Westmatic utvecklar, tillverkar och säljer utrustning för tunga fordonstvättar samt renar vatten för industrin på ett unikt sätt. Vår styrka ligger i att hjälpa dig som kund att skapa lönsamma affärer både för dig och miljön.

Fordonstvättar:

Att tvätta dina fordon rena är för oss en självklarhet. I vårt samarbete med dig som kund skapar vi förutsättningar för dig att bli lönsam genom en mängd olika områden. Exempelvis finansiering, miljökrav och effektivitet eftersom vi har över 40-års erfarenhet av att leverera fordonstvättar över hela världen.

Vattenbehandling:

Att rena vatten är lika självklart som att fordon skall bli rena vid tvätt. Genom att konstruera hållbara vattenreningssystem som uppfyller alla sorts miljökrav ger vi dig förutsättningar att fokusera på dina styrkor som kund. Westmatic reningssystem håller högsta kvalitet eftersom  tillverkningen sker i vår egen regi.

Westmatics lastbilstvätt

Westmatic erbjuder kompletta tvättanläggningar för alla typer av lastbilstvätt. Från enklare avsköljningshallar till superkomplexa konturavkännande maskiner.

Hur skapar man en ren lastbil för dina förutsättningar så som ekonomi, effektivitet och miljökrav?

·     Har du stora tvätt volymer, rekommenderar vi vårt speedkoncept. Konceptet där du tvättar en 24m lastbil på 4 min, vilket gör att du kan tvätta en större volym under ett dygn. Du kan med fördel använda Westmatic vattenbesparings system till tvättanläggningen då det klarar att hantera det höga vattenflödet och miljökraven som speedkonceptet kräver.